Saturday, January 3, 2015

SEVENTH SON






















Mladog Thomasa(Ben Barnes) regrutira stari iskusni vrac(Jeff Bridges) kao svog pomocnika, kako bi se zajedno upustili u borbu protiv najopasnije vještice od svih, Majke Malkin(Julianne Moore).
Problematican projekt od samog starta pa do finiša, gdje ne samo da se mijenjala postava(poneki angažirani na ovom projektu su pobjegli prije pocetka snimanja), nego se i nakon završetka snimanja, kad je film vec debelo bio u postprodukciji, moralo pribjeci onome što obicno sugerira totalnu katastrofu, nadsnimavanje vecine scena, što troškove diže u visine a kvalitetu u doline, dok nepoznanica datuma službenog izlaska filma znaci nocnu moru za distributere koje u vecini slucaja otpreme film direktno na DVD(a svi znamo što to znaci za skupi projekt).
Evo film je službeno i izašao, barem u Hrvatskoj(u Americi još ne, možda i nece "ugledati" mrak kino dvorana), i nakon odgledanog moram kazati da film jedva zaslužuje i DVD distribuciju, i to eventualno u kontekstu trash vecernje razbibrige uz mnoštvo opijata i društva, kako bi se naravno u vecini dosadnih dijelova filma mogli priklonuti ugodnom razgovoru. Stvarno dosta toga ne štima u ovom filmu, počevši od (iznenadjujuce s obzirom na renomirana imena) glume, gdje Jeff Bridges od TRUE GRITA pomalo vec ponavlja svoju nerazumljivu ulogu pijanca bez briga, samo u ovom filmu, nema scenaristicku podršku da bi to držalo alkohol,ovaj mislim vodu(izuzev možda dva smiješna dijaloga). Ben Barnes je lijepuškast decko, no gluma mu vec dugo nije na listi osobnih talenata(KRONIKE NARNIJE, DORIAN GRAY), dok je Julianne Moore samo odradila na autopilotu ovaj dobro placen angažman. Neiskusni redatelj Sergey Bodrov jednostavno ne zna kojim bi kreativnim putem krenuo s ovom ekranizacijom poznatog romana(tako barem piše), no na našu i njegovu nesrecu, producenti su preuzeli konce u ruke i odveli ga putem neuvjerljivog i infantilnog CGIa, koji ne da nije u službi price, nego ni prica nije u službi njega. Karakterizacija likova je blago kazano smiješna i apsolutno vas nije briga za sudbine ovih plošnih likova, koje na našu srecu(zbog loše zarade), necemo morati gledati još dugi niz godina kroz potencijalne nastavke(postoji više knjiga). Sve u svemu jedno ocajno ostvarenje koje trebate izbjegavati u velikom luku, i jedan veliki ovogodišnji minus za Hollywood, kojemu ovaj projekt stvarno nije trebao, a što je još gore, ni meni.

ser
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More